Poniższe menu obowiązuje tylko dla imprez okolicznościowych
DANIA Cena za osobę dla minimum 15 osób (plus dopłaty w nawiasach) | 3 DANIA 200 zł/ os. | 4 DANIA 220 zł/os. |
---|---|---|
PRZYSTAWKI INDYWIDUALNE — zł/os. 1. Pieczarki zapiekane z boczkiem pod serową pierzynką (+2 zł/os.) 2. Panierowany Camembert z żurawiną (+2 zł/os.) 3. Roladki z łososiem i mascarpone (+ 5 zł/os.) 4. Podgrzybki w śmietanie pachnące rozmarynem (+ 6 zł/os.) 5. Roladki drobiowe z szynką lub szpinakiem (+ 6 zł/os.) lub inne przystawki i sałatki ze strony 3 i 4 oferty | Niewliczone w cenę | Niewliczone w cenę |
Zupy 1. Rosół z makaronem 2. Pomidorowa z ryżem 3. Krem z białych warzyw (seler, pietruszka, kalafior) z grzankami lub groszkiem ptysiowym 4. Cebulowa francuska z grzankami 5. Krem pomidorowy z płatkami migdałowymi (+2 zł/os.) 6. Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (+2 zł/os.) 7. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym (+2 zł/os.) 8. Barszcz chrzanowy z grzankami (+3 zł/os.) 9. Żurek z jajkiem i kiełbasą (+3 zł/os.) 10. Krem borowikowy z grzankami (+3 zł/os.) 11. Flaczki (+ 5 zł/os.) 12. Barszczyk czerwony (krokiet, pasztecik, uszka) (+5 zł/os.) 13. Zupa meksykańska z kukurydzą, fasolą i kurczakiem (+6 zł/os.) 14. Gulasz węgierski (+6 zł/os.) 15. Strogonoff wieprzowy (+ 6 zł/os.) | 1 zupa na osobę (podawana jako pierwsze danie gorące) | 2 zupy na osobę (pierwsza podawana jako pierwsze danie gorące, druga jako ostatnie danie gorące) Jest możliwość wymiany drugiej zupy na dodatkową przystawkę lub sałatkę. |
Dania główne 1. Paluszki drobiowe 2. Schab tradycyjny w panierce 3. Filet drobiowy w cieście naleśnikowym 4. Kotlet mielony 5. Schab w płatkach kukurydzianych 6. Stek wieprzowy z cebulką 7. Panga w jajku (+1 zł/os.) 8. Karczek lub pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym (+ 1 zł/os.) 9. Karczek lub filet drobiowy z grilla (+1 zł/os.) 10. Polędwiczki drobiowe w sezamie (+1 zł/os.) 11. Schab w orzechach arachidowych (+1 zł/os.) 12. Udko z kurczaka (+2 zł/os.) 13. Kotlet de Vollaile z masłem lub serem (+2 zł/os.) 14. Roladki drobiowe ze szpinakiem lub szynką (+3 zł/os.) 15. Schab z pomidorami, bazylią i serem (+3 zł/os.) 16. Zraz wieprzowy zawijany w sosie własnym (+4 zł/os.) 17. Schab po cygańsku z pieczarkami, cebulą i papryką (+4 zł/os.) 18. Schab kieszeń (pieczarki, cebulka, boczek) (+4 zł/os.) 19. Filet drobiowy z ananasem, serem i żurawiną (+4 zł/os.) 20. Filet lub schab zapiekany z pieczarkami i serem (+4 zł/os.) 21. Filet szwajcarski z serem i szynką (+4 zł/os.) 22. Miruna panierowana (+ 5 zł/os.) 23. Pierś z drobiu faszerowana boczkiem i mozarellą (+6 zł/os.) 24. Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym (+6 zł/os.) 25. Medaliony z indyka w płatkach kukurydzianych (+7 zł/os.) 26. Golonka pieczona lub gotowana (ok. 600 g) (+ 11 zł/os.) 27. Łosoś grillowany (+15 zł/os.) Filet drobiowy z ananasem, serem i żurawiną (+4 zł/os.) Filet lub schab zapiekany z pieczarkami i serem (+4 zł/os.) Filet szwajcarski z serem i szynką (+4 zł/os.) Miruna panierowana (+ 5 zł/os.) Pierś z drobiu faszerowana boczkiem i mozarellą (+6 zł/os.) Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym (+6 zł/os.) Medaliony z indyka w płatkach kukurydzianych (+7 zł/os.) Golonka pieczona lub gotowana (ok. 600 g) (+ 11 zł/os.) Łosoś grillowany (+15 zł/os.) | Pierwsze danie główne: 2 rodzaje mięs, (po 1/2 każdego rodzaju), +20% rezerwy, 3 surówki, 2 dodatki Drugie danie główne: 1 mięso, 1 surówka, 1 dodatek Jest możliwość wymiany drugiego dania głównego na: zupę + dodatkową przystawkę lub dwie przystawki (z uwzględnieniem dopłat) | Pierwsze danie główne: 3 rodzaje mięs, (po 1/3 każdego rodzaju), +20% rezerwy, 3 surówki, 3 dodatki Drugie danie główne: 1 mięso, 1 surówka, 1 dodatek Jest możliwość wymiany drugiego dania głównego na: zupę + dodatkową przystawkę lub dwie przystawki (z uwzględnieniem dopłat) |
Surówki i warzywa 1. ZIMNO: biała kapust pekińska, marchewka, kapusta kiszona, buraczki, mizeria 2. GORĄCO (+1 zł/os.); warzywa blanszowane, kapusta zasmażana, buraczki na gorąco, marchewka z groszkiem | ||
Dodatki 1. Ziemniaki gotowane, opiekane (+1 zł/os.) 2. Ryż (+1 zł/os.) 3. Kasza gryczana (+1 zł/os.) 4. Kluseczki półfrancuskie (+ 2 zł/os.) 5. Puree ziemniaczane (+2 zł/os.) 6. Śląskie (+ 2 zł/os.) 7. Frytki (+2,50 zł/os.) | ||
Przystawki 1. Mozzarella z pomidorami i bazylią 2. Śledź w oleju, śmietanie lub pomidorach 3. Pasztet z chrzanem 4. Jajka faszerowane 5. Papryczki faszerowane serkiem w zalewie 6. Koreczki z serem, wędliną i oliwkami (+1 zł/os.) 7. Jajka z łososiem i kawiorem (+ 1 zł/os.) 8. Ryba po grecku (+ 1 zł/os.) 9. Nóżki drobiowe lub wieprzowe (+ 1 zł/os.) 10. Pieczarki zapiekane z mięsem (+ 1 zł/os.) 11. Babeczki kruche z farszem warzywnym (+ 1 zł/os.) 12. Babeczki kruche z musem z kurczaka (+ 1 zł/os.) 13. Kurczak w sosie sojowo-hawajskim (+ 2 zł/os.) 14. Półmisek mięs pieczonych (+ 2 zł/os.) 15. Półmisek wędlin (+ 3 zł/os.) 16. Ryba w galarecie (+ 3 zł/os.) 17. Schab ze śliwką w galarecie (+ 3 zł/os.) 18. Ruloniki z szynki ze szparagami w galarecie (+ 3 zł/os.) 19. Melon w szynce parmeńskiej (+ 4 zł/os.) 20. Tatar wołowy (+ 5 zł/os.) 21. Deska serów (+ 6 zł/os.) 22. Tatar z łososia (+ 7 zł/os.) | 4 rodzaje przystawek | 5 rodzajów przystawek |
Sałatki 1. Amerykańska z kurczakiem grillowanym 2. Grecka z serem feta 3. Jarzynowa 4. Makaronowa z szynką, ogórkiem i papryką 5. Chłopska z ziemniakami/ boczkiem, cebulą i kiełbasą 6. Brokułowa z fetą i migdałami 7. Sałatka z czerwonej fasoli z serem, jabłkiem i porem (+1 zł/os.) 8. Śledziowa z gruszką i selerem naciowym (+1 zł/os.) 9. Gyros (+ 2 zł/os.) 10. Hawajska z ananasem j wędzonym kurczakiem (+ 2 zł/os.) 11. Pieczarkowa (+ 2 zł/os.) 12. La Rosso z suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem (+2 zł/os.) 13. Nicejska z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, jajkiem (+ 2 zł/os.) | 2 sałatki | 2 sałatki |
Ciasta i Desery 1. Szarlotka 2. Sernik z brzoskwiniami 3. Sernik z rodzynkami (+1 zł/os.) 4. 1/2 szarlotka, 1/2 sernik (+1 zł/os.) 5. Babeczki z kremem, owocami i galaretką (+ 3 zł/os.) 6. Pucharek lodowy z bitą śmietaną i polewą (+ 4 zł/os.) 7. Szarlotka na gorąco z gałką lodów (+5 zł/os.) | 2 ciasta lub desery | 2 ciasta lub desery |
Napoje gorące 1. Herbaty Dilmah 2. Kawa mielona i rozpuszczalna | Bez limitu | Bez limitu |
Napoje zimne 1. Pomarańczowy 2. Jabłkowy 3. Czarna porzeczka 4. Woda z cytryną | Bez limitu | Bez limitu |
Alkohol i napoje Dostarczony przez klienta | + 3 zł/osobę | + 3 zł/osobę |
Ciasta, Tort, Owoce, Inne Dostarczone przez klienta 3 szt. bez opłat | każde następne 10 zł/szt. | każde następne 10 zł/szt. |