Poniższe menu obowiązuje tylko dla imprez okolicznościowych

DANIA
Cena za osobę dla minimum 15 osób (plus dopłaty w nawiasach)
3 DANIA
200 zł/ os.
4 DANIA
220 zł/os.
PRZYSTAWKI INDYWIDUALNE — zł/os.
1. Pieczarki zapiekane z boczkiem pod serową pierzynką (+2 zł/os.)
2. Panierowany Camembert z żurawiną (+2 zł/os.)
3. Roladki z łososiem i mascarpone (+ 5 zł/os.)
4. Podgrzybki w śmietanie pachnące rozmarynem (+ 6 zł/os.)
5. Roladki drobiowe z szynką lub szpinakiem (+ 6 zł/os.) lub inne przystawki i sałatki ze strony 3 i 4 oferty
Niewliczone w cenęNiewliczone w cenę
Zupy
1. Rosół z makaronem
2. Pomidorowa z ryżem
3. Krem z białych warzyw (seler, pietruszka, kalafior) z grzankami lub groszkiem ptysiowym
4. Cebulowa francuska z grzankami
5. Krem pomidorowy z płatkami migdałowymi (+2 zł/os.)
6. Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym (+2 zł/os.)
7. Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym (+2 zł/os.)
8. Barszcz chrzanowy z grzankami (+3 zł/os.)
9. Żurek z jajkiem i kiełbasą (+3 zł/os.)
10. Krem borowikowy z grzankami (+3 zł/os.)
11. Flaczki (+ 5 zł/os.)
12. Barszczyk czerwony (krokiet, pasztecik, uszka) (+5 zł/os.)
13. Zupa meksykańska z kukurydzą, fasolą i kurczakiem (+6 zł/os.)
14. Gulasz węgierski (+6 zł/os.)
15. Strogonoff wieprzowy (+ 6 zł/os.)
1 zupa na osobę (podawana jako pierwsze danie gorące)2 zupy na osobę
(pierwsza podawana jako pierwsze danie gorące, druga jako ostatnie danie gorące)
Jest możliwość wymiany drugiej zupy na dodatkową przystawkę lub sałatkę.
Dania główne
1. Paluszki drobiowe
2. Schab tradycyjny w panierce
3. Filet drobiowy w cieście naleśnikowym
4. Kotlet mielony
5. Schab w płatkach kukurydzianych
6. Stek wieprzowy z cebulką
7. Panga w jajku (+1 zł/os.)
8. Karczek lub pieczeń wieprzowa w sosie pieczeniowym (+ 1 zł/os.)
9. Karczek lub filet drobiowy z grilla (+1 zł/os.)
10. Polędwiczki drobiowe w sezamie (+1 zł/os.)
11. Schab w orzechach arachidowych (+1 zł/os.)
12. Udko z kurczaka (+2 zł/os.)
13. Kotlet de Vollaile z masłem lub serem (+2 zł/os.)
14. Roladki drobiowe ze szpinakiem lub szynką (+3 zł/os.)
15. Schab z pomidorami, bazylią i serem (+3 zł/os.)
16. Zraz wieprzowy zawijany w sosie własnym (+4 zł/os.)
17. Schab po cygańsku z pieczarkami, cebulą i papryką (+4 zł/os.)
18. Schab kieszeń (pieczarki, cebulka, boczek) (+4 zł/os.)
19. Filet drobiowy z ananasem, serem i żurawiną (+4 zł/os.)
20. Filet lub schab zapiekany z pieczarkami i serem (+4 zł/os.)
21. Filet szwajcarski z serem i szynką (+4 zł/os.)
22. Miruna panierowana (+ 5 zł/os.)
23. Pierś z drobiu faszerowana boczkiem i mozarellą (+6 zł/os.)
24. Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym (+6 zł/os.)
25. Medaliony z indyka w płatkach kukurydzianych (+7 zł/os.)
26. Golonka pieczona lub gotowana (ok. 600 g) (+ 11 zł/os.)
27. Łosoś grillowany (+15 zł/os.)
Filet drobiowy z ananasem, serem i żurawiną (+4 zł/os.)
Filet lub schab zapiekany z pieczarkami i serem (+4 zł/os.)
Filet szwajcarski z serem i szynką (+4 zł/os.)
Miruna panierowana (+ 5 zł/os.)
Pierś z drobiu faszerowana boczkiem i mozarellą (+6 zł/os.)
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym (+6 zł/os.)
Medaliony z indyka w płatkach kukurydzianych (+7 zł/os.)
Golonka pieczona lub gotowana (ok. 600 g) (+ 11 zł/os.)
Łosoś grillowany (+15 zł/os.)
Pierwsze danie główne:
2 rodzaje mięs,
(po 1/2 każdego rodzaju),
+20% rezerwy,
3 surówki,
2 dodatki

Drugie danie główne:
1 mięso,
1 surówka,
1 dodatek

Jest możliwość wymiany drugiego dania głównego na:
zupę + dodatkową przystawkę lub dwie przystawki
(z uwzględnieniem dopłat)
Pierwsze danie główne:
3 rodzaje mięs,
(po 1/3 każdego rodzaju),
+20% rezerwy,
3 surówki,
3 dodatki

Drugie danie główne:
1 mięso,
1 surówka,
1 dodatek

Jest możliwość wymiany drugiego dania głównego na:
zupę + dodatkową przystawkę lub dwie przystawki
(z uwzględnieniem dopłat)
Surówki i warzywa
1. ZIMNO: biała kapust pekińska, marchewka, kapusta kiszona, buraczki, mizeria
2. GORĄCO (+1 zł/os.); warzywa blanszowane, kapusta zasmażana, buraczki na gorąco, marchewka z groszkiem
Dodatki
1. Ziemniaki gotowane, opiekane (+1 zł/os.)
2. Ryż (+1 zł/os.)
3. Kasza gryczana (+1 zł/os.)
4. Kluseczki półfrancuskie (+ 2 zł/os.)
5. Puree ziemniaczane (+2 zł/os.)
6. Śląskie (+ 2 zł/os.)
7. Frytki (+2,50 zł/os.)
Przystawki
1. Mozzarella z pomidorami i bazylią
2. Śledź w oleju, śmietanie lub pomidorach
3. Pasztet z chrzanem
4. Jajka faszerowane
5. Papryczki faszerowane serkiem w zalewie
6. Koreczki z serem, wędliną i oliwkami (+1 zł/os.)
7. Jajka z łososiem i kawiorem (+ 1 zł/os.)
8. Ryba po grecku (+ 1 zł/os.)
9. Nóżki drobiowe lub wieprzowe (+ 1 zł/os.)
10. Pieczarki zapiekane z mięsem (+ 1 zł/os.)
11. Babeczki kruche z farszem warzywnym (+ 1 zł/os.)
12. Babeczki kruche z musem z kurczaka (+ 1 zł/os.)
13. Kurczak w sosie sojowo-hawajskim (+ 2 zł/os.)
14. Półmisek mięs pieczonych (+ 2 zł/os.)
15. Półmisek wędlin (+ 3 zł/os.)
16. Ryba w galarecie (+ 3 zł/os.)
17. Schab ze śliwką w galarecie (+ 3 zł/os.)
18. Ruloniki z szynki ze szparagami w galarecie (+ 3 zł/os.)
19. Melon w szynce parmeńskiej (+ 4 zł/os.)
20. Tatar wołowy (+ 5 zł/os.)
21. Deska serów (+ 6 zł/os.)
22. Tatar z łososia (+ 7 zł/os.)
4 rodzaje przystawek5 rodzajów przystawek
Sałatki
1. Amerykańska z kurczakiem grillowanym
2. Grecka z serem feta
3. Jarzynowa
4. Makaronowa z szynką, ogórkiem i papryką
5. Chłopska z ziemniakami/ boczkiem, cebulą i kiełbasą
6. Brokułowa z fetą i migdałami
7. Sałatka z czerwonej fasoli z serem, jabłkiem i porem (+1 zł/os.)
8. Śledziowa z gruszką i selerem naciowym (+1 zł/os.)
9. Gyros (+ 2 zł/os.)
10. Hawajska z ananasem j wędzonym kurczakiem (+ 2 zł/os.)
11. Pieczarkowa (+ 2 zł/os.)
12. La Rosso z suszonymi pomidorami i wędzonym łososiem (+2 zł/os.)
13. Nicejska z tuńczykiem, suszonymi pomidorami, jajkiem (+ 2 zł/os.)
2 sałatki2 sałatki
Ciasta i Desery
1. Szarlotka
2. Sernik z brzoskwiniami
3. Sernik z rodzynkami (+1 zł/os.)
4. 1/2 szarlotka, 1/2 sernik (+1 zł/os.)
5. Babeczki z kremem, owocami i galaretką (+ 3 zł/os.)
6. Pucharek lodowy z bitą śmietaną i polewą (+ 4 zł/os.)
7. Szarlotka na gorąco z gałką lodów (+5 zł/os.)
2 ciasta lub desery2 ciasta lub desery
Napoje gorące
1. Herbaty Dilmah
2. Kawa mielona i rozpuszczalna
Bez limituBez limitu
Napoje zimne
1. Pomarańczowy
2. Jabłkowy
3. Czarna porzeczka
4. Woda z cytryną
Bez limituBez limitu
Alkohol i napoje
Dostarczony przez klienta
+ 3 zł/osobę+ 3 zł/osobę
Ciasta, Tort, Owoce, Inne
Dostarczone przez klienta 3 szt. bez opłat
każde następne 10 zł/szt.każde następne 10 zł/szt.